Головна » 2014 » Лютий » 3 » До 70-річчя визволення Звенигородщини
22:39
До 70-річчя визволення Звенигородщини

                24 січня 2014 року в ході підготовки до відзначення 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників в приміщенні Звенигородського районного краєзнавчого музею ім. Т.Г.Шевченка було організовано кінолекторій для учнів 11 класів шкіл м.Звенигородки та вчителів історії, присвячений 70-річчю Корсунь-Шевченківської битви та визволення Звенигородки. Організаторами заходу стали Звенигородський районний краєзнавчий музей ім. Т.Г.Шевченка, районний методичний кабінет відділу освіти райдержадміністрації,  КП "Черкасиоблкіно” Черкаської обласної ради.

             Науковий співробітник музею Лячинський С.С., директор Наріжна О.М. та методист РМК Неумитий В.М.  в екскурсійному залі, присвяченому подіям Великої Вітчизняної війни розповіли учня шкіл про її початок, окупаційний режим, встановлений фашистами на захоплених територіях, примусове вивезення молоді на роботи до Німеччини та масові знищення людей в урочищі Діброва, на Звенигородському ринку, концтаборі «Уманська яма». Також були зачитані листи остарбайтерів до своїх рідних, в яких вони писали про умови життя в  Німеччині, спогади уродженця с.Попівка Лавріненка І.П., учасника Корсунь-Шевченківської битви, про відпустку в рідне село, під час боїв за його визволення.

            Працівники КП "Черкасиоблкіно”, методист Лозовий А.І. та завідувач Звенигородським філіалом Бондаренко П.А. забезпечили перегляд учнями кінохроніки про події Корсунь-Шевченківської битви.

        На завершення учасники заходу отримали буклет з картою Звенигородського району, на якій вказані дати визволення кожного населеного пункту району від німецько-фашистських загарбників та фронтові «трикутнички» з картою-схемою Корсунь-Шевченківської операції. В цих матеріалах зазначено також військові з’єднання і частини Радянської Армії, яким за успішне виконання  завдань та знищення ворога в Корсунь-Шевченківській битві присвоєно найменування «Звенигородських».

         Даний захід став ще одним кроком патріотичного виховання молоді та збереження памяті про події Великої Вітчизняної війни і став можливий завдяки тісній співпраці відділів освіти та культури райдержадміністрації.

Переглядів: 763 | Додав: Dunay | Теги: визволення України, Корсунь-Шевченківська битва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]