Головна » 2015 » Березень » 14 » Герої не вмирають
17:19
Герої не вмирають

Про проведення обласного військово-патріотичного конкурсу, присвяченого героям-захисникам незалежної та суверенної України, „Герої не вмирають“

 

Відповідно до Плану заходів щодо посилення національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді на 2014-2015 роки, затвердженого наказом Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації від 30.10.2014 № 242, в рамках Всеукраїнської історико-краєзнавчої акції учнівської та студентської молоді „А ми тую славу збережемо” Черкаський обласний центр туризму краєзнавства і екскурсій Черкаської обласної ради (далі – Центр туризму) протягом січня – вересня 2015 року проводить обласний військово-патріотичний конкурс „Герої не вмирають“, умови та склад журі якого додаються.

Просимо довести зміст листа до керівників навчальних закладів та сприяти участі у зазначеному конкурсі учнів загальноосвітніх, позашкільних, інтернатних та професійно-технічних навчальних закладів.

За додатковою інформацією звертатися до Центру туризму (методист Матло Максим Миколайович, тел. 64-14-89).

Додаток: на 4 арк. в 1 прим.

 Заступник директора                                                             О. І. Сімушіна

 

Додаток 1

до листа Департаменту освіти і науки

обласної державної адміністрації

21.01.2015 № 142/03

Умови обласного військово-патріотичного конкурсу,

присвяченого героям-захисникам незалежної та суверенної України,

„Герої не вмирають“

1. Загальні положення

Обласний конкурс проводиться з метою активізації                         військово-патріотичного виховання серед учнівської та студентської молоді, сприяння поширенню пошуково-дослідницької роботи з вшанування пам'яті героїв-захисників незалежної та суверенної України, формування патріотичних почуттів у підростаючого покоління та виховання поваги до історичного минулого свого народу.

2. Керівництво конкурсом

Загальне керівництво з проведення конкурсу здійснює Департамент освіти і науки облдержадміністрації (далі – Департамент). Безпосередня організація та проведення конкурсу покладається на Черкаський обласний центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради (далі – Центр туризму).

3. Учасники конкурсу

До участі в конкурсі запрошуються вихованці (учні) позашкільних, загальноосвітніх, інтернатних, професійно-технічних навчальних закладів.

4. Умови участі в конкурсі

У рамках конкурсу проводяться дослідження життєвого та бойового (трудового) шляху учасників антитерористичної операції на Сході України, Української революції 1917-1921 рр., антибільшовицьких повстань 20-их років XX століття, боротьби ОУН-УПА за незалежну та суверенну Україну, дисидентського руху. Учасники конкурсу зустрічаються з учасниками антитерористичної операції на Сході України, колишніми дисидентами, репресованими, воїнами ОУН-УПА, записують та узагальнюють їх спогади, відтворюють маловідомі та невідомі факти історії, місця боїв, імена їх учасників, місцезнаходження поховання людей, які загинули за рідну землю, вивчають документальні свідчення, впорядковують садиби та житло, доглядають могили патріотів України.

5. Термін проведення конкурсу

І етап конкурсу в містах і районах проводиться з січня до вересня 2015 року.

ІІ етап – обласний, проводиться з 8 вересня по 1 жовтня 2015 року.

На розгляд журі приймаються роботи, виконані колективно (пошукова група) або індивідуально.

Для участі в обласному етапі конкурсу пошукові роботи подаються до 8 вересня 2015 року. Роботи, які надійдуть пізніше вказаного терміну, оцінюватися не будуть.

6. Вимоги до оформлення робіт

Мова виконання конкурсних робіт – українська.

Роботи подаються в друкованому вигляді та на електронних носіях (документ Microsoft Word, формат А4,  шрифт Time New Roman – 14 pt, інтервал – 1,5 у форматі RTF) обсягом до 20 сторінок разом з додатками. Ілюстрації подаються як в роботах, так і в додатках (фотографії розміром не менше 13х18 см).

На титульній сторінці зазначаються назва регіону, тема роботи. На другій сторінці зазначається назва колективу (пошукової групи) прізвище, ім’я, по-батькові керівника пошукової групи, його контактний номер телефону, списки учасників групи із зазначенням місця їх навчання.

Кількість робіт з району чи міста не більше 2.

Пошукові роботи не повертаються.

7. Критерії оцінювання робіт

Оцінювання робіт відбувається за наступними критеріями:

- оформлення (дотримання вимог щодо оформлення та естетичного вигляду матеріалів) (2 б.);

- відповідність вимогам щодо розмірів фото 13 х 18 з анотаціями (3 б.);

- видавничий рівень (стиль – 1 б., грамотність – 1 б.) – (2б.)

- якість та повнота інформації про бойовий та трудовий шлях учасника подій війни (5 б.)

- наявність спогадів учасника подій війни або його інтерв’ю (3 б.)

- наявність та якість інформації про роботу пошукових загонів (5 б.)

Переможцями вважаються учасники які набрали більше 15 балів. Максимальна сума, яку може набрати учасник – 20 балів.

8. Підведення підсумків конкурсу та нагородження

Підсумки проводяться за результатами розгляду матеріалів конкурсу журі в таких категоріях: учні 5-8 класів, учні 9-11 класів, вихованці позашкільних навчальних закладів, учні професійно-технічних училищ.

Переможці конкурсу та їх керівники нагороджуються дипломами Департаменту, лауреати конкурсу та їх керівники – грамотами Центру туризму.

9. Фінансування

Проведення І етапу конкурсу здійснюється за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів та інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.

Проведення ІІ етапу конкурсу та нагородження переможців та лауреатів здійснюється за рахунок коштів Центру туризму.

Заступник директора                                                                   О. І. Сімушіна

Переглядів: 588 | Додав: Dunay | Теги: конкурс, Герої не вмирають | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]