Головна » 2014 » Вересень » 4 » Рекомендації щодо організації навчально-виховного процесу у 6 класі у 2014/2015 н. р. (історія)
08:51
Рекомендації щодо організації навчально-виховного процесу у 6 класі у 2014/2015 н. р. (історія)

Додаток

до листа Міністерства освіти

і науки України

«29» серпня 2014  № 1/9-433

 

Рекомендації

щодо організації навчально-виховного процесу

у 6 класі загальноосвітніх навчальних закладів

у 2014/2015 навчальному році

 

Запровадження нового Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти передбачає перехід на навчання за новими програмами і підручниками. Обмежене державне фінансування програми видання підручників не дало змоги стовідсотково забезпечити учнів 6 класу загальноосвітніх навчальних закладів новими підручниками до початку 2014/2015 навчального року. В умовах відсутності підручників для організації навчально-виховного процесу у 6 класі пропонуємо використати підручники минулих років видання та електронні версії нових підручників, що розміщені на сайтах видавництв (посилання на сайти видавництв розміщено на офіційному веб-сайті МОН України www.mon.gov.ua) та спеціально створеному репозитарії цифрового навчального контенту (http://uatest.lokando.com).

Історія

У процесі планування уроків варто звернути увагу на те, що за новою програмою у деяких темах подається нова послідовність вивчення навчального матеріалу та застосовується проблемно-тематичний принцип його побудови:

- теми, які були окремими тема 3. «Передня Азія», тема 4. «Кіммерійсько-скіфський світ» об'єднано в єдину «Цивілізації Передньої та Центральної Азії.  Кіммерійсько-скіфський світ», а також теми 9-11 тема 9 «Давній Рим  у VІІІ — І ст. до н.е.»,  тема 10  «Падіння Республіки та рання імперія», тема 11 Пізня Римська імперія у дві теми «Стародавній Рим за царської та республіканської доби» та «Римська імперія». Тема 12 «Давні слов'яни та їх сусіди» вона вписана в контексті явищ і процесів теми «Римська імперія».

З метою якісного забезпечення вивчення інтегрованого курсу «Всесвітня історія. Історія України» у 6 класі рекомендується використовувати електронні версії підручників, що розміщені на сайтах видавництв: «Видавничий дім «Освіта» та «Генеза», а також підручники попередніх років видання, що збереглися у бібліотечних фондах шкіл.

         Також у нових підручниках введено спеціальні уроки – практичні заняття. Кожне із пропонованих практичних занять присвячується певній темі та передбачає переважно самостійну роботу учнів над окремими питаннями теми з використанням різноманітних джерел. Під час практичного заняття вчитель є консультантом у процесі самостійної роботи учнів, надаючи їм необхідну допомогу залежно від пізнавальних можливостей.

Пропонуємо варіанти уроків – практичних занять та першого уроку.

http://istoriy-nmt.ucoz.ua/load/pidgotovka_do_novogo_navchalnogo_roku/2014_2015_navchalnij_rik/rekomendaciji_shhodo_organizaciji_navchalno_vikhovnogo_procesu_u_6_klasi_zagalnoosvitnikh_navchalnikh_zakladiv_u_2014_2015_navchalnomu_roci/12-1-0-53

 

 

 

 

Переглядів: 402 | Додав: Dunay | Теги: історія 6 клас за новою програмою | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]